Polityka prywatności

barbarabrzoskniewicz.pl

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług oferowanych przez stronę barbarabrzokniewicz.pl

Administrator Danych Osobowych,

Administratorem danych osobowych jest Barbara Brzoskniewicz, prowadząca działalność gospodarczą nierejestrowaną pod nazwą barbarabrzoskniewicz.pl. z siedzibą w Gdyni, ul. Kwiatowa 39. W razie pytań dotyczących przetwarzania danych osobowych, kontakt jest możliwy pod adresem e-mail: psycholog@barbarabrzoskniewicz.pl.

Bezpieczeństwo danych osobowych

Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy. Strona internetowa korzysta z szyfrowania SSL.

Na stronie www.barbarabrzoskniewicz.pl mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis barbarabrzoskniewicz.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

Podstawa prawna przetwarzania danych

Dane osobowe są przetwarzane na potrzeby wykonania usług realizowanych przez Barbarę Brzoskniewicz. Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych:

  1. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych),
  2. Ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (tekst jedn. Dz. U. z 2018 r., poz. 1000 ze zm.).

Cel przetwarzania danych osobowych

Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu zapisu na newsletter.

Dane osobowe przetwarzane są w celu wykonania zawartej umowy, w tym do:

  • obsługa zgłoszeń, które otrzymujemy (np. przez formularz zgłoszenia),
  • kontakt w celach związanych ze świadczeniem usług,
  • zawarcie i wykonanie umowy świadczenia usług, zgodnie z obowiązującymi przepisami,
  • prowadzenie dzienników szkoleń i wystawianie zaświadczeń/certyfikatów,
  • obsługa ewentualnych reklamacji,
  • realizacja celów podatkowych i rachunkowych.

Czas przetwarzania danych

Czas przechowywania danych przez osobę fizyczną, Barbarę Brzoskniewicz jest zależny od celu w jakim były zebrane. Jest to zakończenie świadczenia usług, zakończenia obowiązywania umowy, z zastrzeżeniem zachowania zgodności z obowiązującym prawem, w zakresie przechowywania dokumentów księgowych, testów i zaświadczeń.

Uprawnienia użytkowników w zakresie przetwarzania danych osobowych

Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika. Trzeba się jednak liczyć z faktem, że Barbara Brozskniewicz nie będzie w stanie zrealizować usługi bez tych informacji.

Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

Dostęp do danych

Dostęp do danych osobowych ma Barbara Brzoskniewicz oraz inne upoważnione przez nią osoby, które zostały zapoznane z obowiązującym prawem w zakresie ochrony danych osobowych.

Odbiorcy danych osobowych

Dane osobowe mogą być przekazanie instytucjom lub podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa, podmiotów lub instytucjom, którym przekazanie danych jest konieczne do wykonania usługi przez Barbarę Brzoskniewicz. Istnieje możliwość przekazania danych osobowych podmiotom które wspierają działalność firmy, np. sprzedawcy usług hostingowych na podstawie zawartej umowy powierzenia.

Pliki cookies

Opisana polityka plików cookies lub podobnych technologii odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, w aktualnie przeglądanej domenie. 
Ciasteczka (ang. cookies) – niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (zazwyczaj na twardym dysku). Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających. 

Wykorzystujemy pliki cookies w celu:

  • umożliwienia korzystania z Panelu Klienta,
  • umożliwienia korzystania z Programu Partnerskiego,
  • dostosowania serwisu do preferencji użytkowników,
  • pozyskiwania anonimowych danych dotyczących sposobu, w jaki użytkownicy korzystają z serwisu,
  • ułatwienia użytkownikom poruszania się po stronach serwisu i korzystania z niego,
  • zapewnienia standardów bezpieczeństwa.


Stosujemy pliki cookies „stałe” oraz „sesyjne”. Pliki cookies „stałe” pozostają w przeglądarce internetowej urządzenia do czasu ich usunięcia przez użytkownika bądź do z góry ustalonego czasu określonego w parametrach pliku cookies. „Sesyjne” pliki cookies pozostają w przeglądarce do momentu jej wyłączenia lub wylogowania się ze strony internetowej na której zostały zamieszczone. 

Pliki cookies wykorzystywane są również przez podmiot współpracujący – Google Inc. Wykorzystujemy usługi Google Analytics oraz YouTube, które legitymują się własną polityką prywatności: 

Polityka ochrony prywatności Google Analytics > http://www.google.pl/intl/pl/analytics/privacyoverview.html 
Polityka ochrony prywatności YouTube > http://www.google.pl/intl/pl/policies/privacy/ 

Wszystkie nowoczesne przeglądarki pozwalają na włączenie bądź wyłączenie mechanizmu ciasteczek (domyślnie zazwyczaj jest on włączony). Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookie, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej. 
Wyłączenie obsługi cookies może znacznie utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z wielu stron internetowych. 

Informacje na temat zmiany ustawień dotyczących ciasteczek w poszczególnych przeglądarkach dostępne są na poniższych stronach: 

  • Chrome > http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647
  • Firefox > http://support.mozilla.org/pl/kb/W%C5%82%C4%85czanie%20i%20wy%C5%82%C4%85czanie%20obs%C5%82ugi%20ciasteczek
  • Internet Explorer > http://support.microsoft.com/kb/196955
  • Opera > http://help.opera.com/Windows/12.10/pl/cookies.html
  • Safari > http://support.apple.com/kb/PH5042


Instrukcje dla urządzeń mobilnych: 

  • Android > http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647
  • Blackberry > http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/32004/Turn_off_cookies_in_the_browser_60_1072866_11.jsp
  • iOS (Safari) > http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL
  • Windows Phone > http://www.windowsphone.com/pl-pl/how-to/wp7/web/changing-privacy-and-other-browser-settings

Informacje dodatkowe

Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

Na stronie www.barbarabrzoskniewicz.pl mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis Studia Psychologicznego Joanna Węglarz. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – Kontakt.